Αν ακούς τον άνεμο να ουρλιάζει ή να σφυρίζει, είναι σημάδη λύπης που έρχεται. Αν νιώσεις στα μάγουλα σου δυνατό, ζεστό άνεμο, θα έρθουν δάκρυα. Αν ο άνεμος είναι παγωμένος σε περιμένει μοναξιά. Αν σηκώνεται ανεμοστρόβιλος και σε τυφλώνει, θα χαλάσει ένα αίσθημα σου ή και μια δουλειά επειδή θα φανείς τυφλός σε κάτι που είναι ολοφάνερο. Αν δεν ακούς τον άνεμο αλλά τον βλέπεις να παρσύρει αγριόχορτα, θα έχεις μια περαστική λύπη ή μπλεξίματα στη δουλειά σου.

Αν ονειρευτείτε απαλό αέρα να σας φυσάει, σημαίνει ότι θ’ αποκτήσετε μεγάλη περιουσία, δημιουργημένη με στερήσεις και κόπους.
Αν δείτε πως περπατάτε ενάντια στον άνεμο, σημαίνει ότι θ’ αντισταθείτε θαρραλέα στον πειρασμό και μ’ επιμονή πρωτοφανή θα επιτύχετε το σκοπό σας. Αν ο αέρας σας σπρώχνει χωρίς να το θέλετε, προμηνύονται εμπορικές αποτυχίες και απογοήτευση στον έρωτα.

Αέρας που σας σπρώχνει προς τα εκεί που θέλετε να πάτε, προοιωνίζει αναπάντεχους συμπαραστάτες, που θα σας βοηθήσουν, έναντι των αντιπάλων σας. Αν δείτε ότι πιαστήκατε μέσα σε ανεμοστρόβιλο, σημαίνει ότι πιθανά αντιμετωπίσετε δυσάρεστα γεγονότα.