Στο άρθρο που ακολουθεί, παρουσιάζουμε μια πιθανή ερμηνεία του ονείρου σας. Εάν υπάρχουν και άλλα θέματα στο ίδιο όνειρο, συνδυάστε τις ερμηνείες που θα βρείτε. Για ευκολία χρησιμοποιήστε την επιλογή Αναζήτηση.Πρώην (σχέση – σύζυγος – αρραβωνιαστικός/ιά)

Αν ονειρευτείτε τον/την πρώην σύζυγο, αρραβωνιαστικό, αρραβωνιαστικιά ή σχέση ότι είσαστε μαζί πάλι, δείχνει ότι κάτι ή κάποιος στην τρέχουσα φάση της ζωής σας αξιοποιεί παρόμοια συναισθήματα που αισθανθήκατε κατά τη διάρκεια της σχέσης με τον/την πρώην σας. Το όνειρο μπορεί να είναι ένας τρόπος για να σας προειδοποιεί για την ίδια ή παρόμοια συμπεριφορά σε μια τρέχουσα σχέση. Αυτό που μαθαίνετε από τις προηγούμενες σχέσεις, μπορεί να χρειαστεί να εφαρμοστεί στη τρέχουσα, ώστε να μην επαναλάβετε τα ίδια λάθη. Εναλλακτικά, οι πρώην εραστές, συχνά υπενθυμίζουν τις θετικές εμπειρίες που είχατε με το εν λόγω πρόσωπο.
Ειδικότερα, αν δείτε τον/την πρώην σύζυγό σας στο όνειρό σας, σημαίνει ότι βρίσκεστε σε μια κατάσταση που δεν επιθυμείτε. Υποδεικνύει ότι αντιμετωπίζετε μια παρόμοια σχέση ή κατάσταση που σας κάνει να νιώθετε δυστυχισμένος/η και άβολα.
Για να δείτε τον/την πρώην σύντροφό σας στο όνειρό σας, σημαίνει ότι μπορεί να συγκρίνεστε με τον/την πρώην. Το όνειρο προσπαθεί να σας προειδοποιήσει να μην κάνετε τα ίδια λάθη στη σχέση που έχετε τώρα.
Εναλλακτικά, βλέποντας τον/την πρώην σας στο όνειρό σας, συμβολίζει, τις πτυχές του εαυτού σας που έχετε παραμελήσει ή αγνοείτε.


47 comments on “Πρώην (σχέση – σύζυγος – αρραβωνιαστικός/ιά)

  1. Στο όνειρο μου είδα ότι ήμουν στο χωριό της μητέρας μου και συγκεκριμένα σε μια εκκλησία όπου φαίνονταν απέναντι το χωριό. Μέσα στο χωριό φαίνονταν οι φάροι της αστρονομίας σαν να είχε γίνει κάτι . Στο ίδιο όνειρο στην αυλή της εκκλησίας ήταν 4 καμπαναριά τοποθετημένα σαν να είναι στις γωνιές ενός τετραγώνου όπου είχαν 2 καμπάνες το κάθε ένα (το αναφέρω Γτ τα μέτρησα μέσα στο όνειρο μου) όπου τις χτυπούσαμε με την παρεα μου. Μετά από λίγο εμφανίστηκε η πρώην μου με την παρέα της του είπα “γεια ” και στην πρώην μου χαιρετήθηκαμε χτυπώντας τις παλάμες (όπως όταν λέμε δώσε 5).

  2. Καλησπέρα σας. Έχω χωρίσει εδώ και 3μιση μήνες. Πριν αρκετό καιρό είδα στο όνειρο μου τον πρώην σύντροφο μου να φέρνει πακέτα με μπαταρίες στον παππού μου. Μπαίνοντας στο σπίτι του παππού μου πήγα να πάρω τα πακέτα να τις δώσω εγώ. Δεν τα άφηνε και σε όλη τη διαδρομή τα κρατούσαμε και οι δυο μαζί, κάποιες φορές ακουμπούσαν τα χέρια μας. Συνεχίσαμε σε όλο το σπίτι έτσι κι εγώ σκεφτόμουν γιατί δεν τα αφήνει και κάποια στιγμή γύρισε και μου είπε χαμογελώντας κάτι τύπου “άστα μωρό μου” εγώ γνωρίζοντας ότι είμαστε χωρισμένοι του είπα “δεν είμαι πλέον το μωρό σου”. Όταν φτάσαμε είπε πόσο κόστιζαν κι εγώ με τον παππού υπολογίζαμε πως θα δώσουμε τα χρήματα. Στο ίδιο όνειρο ήρθε στο κινητό μου το εικονίδιο μηνύματος και ήταν κόκκινο. Δεν άνοιξα το μήνυμα. Την επόμενη μέρα τον είδα πάλι. Ήμασταν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή σπιτιού παλιό. Κάποια στιγμή κουνηθήκαμε από ένα μικρό σεισμό. Άνοιξα την πόρτα να βγω όμως ξαναμπήκα. Πήγαμε να μαζέψουμε τα πράγματα και ενώ τα μαζεύαμε τα παρατήσαμε και κάναμε έρωτα. Στο ίδιο όνειρο ήρθαμε σε επαφή και δεύτερη φορά. Τη δεύτερη φορά ήταν πιο όμορφα και ο ίδιος επιδίωξε να ολοκληρώσουμε ελεύθερα την επαφή. Είχα άγχος γιατί ολοκληρώθηκε και ο ίδιος έδειξε ότι αυτό ήθελε και ήταν ήρεμος και γλυκός με αυτό. Μετά από μέρες είδα ότι ήμουν έξω και έφαγα λίγο από ένα καλαμπόκι που ήταν δίπλα σε μια κατσαρόλα που έβραζαν καλαμπόκια. Ήταν πολύ βρασμένο άνοστο. Δίπλα μου ήταν η αδερφή του πρώην μου και της είπα να φάει κι αυτή. Η ίδια κάποια στιγμή γύρισε ήρεμη και γλυκιά και μου είπε ότι δεν είναι τα πράγματα όπως φαίνονται. Με τον πρώην δεν έχουμε καμία επαφή τόσους μήνες. Σημαίνουν κάτι αυτά τα όνειρα?

  3. Εγώ μόλις χωρίσαμε με την σύζυγο μου. Βασικά έχει 1 και 20 μέρες. Κάθε μέρα σχεδόν για μα είμαι ειλικρινής το 90 % από τα όνειρα μου είναι μαζί της. Σε διάφορες φάσεις. Δεν μιλάω ερωτικές σκηνές Αλλά φάσεις πχ διακοπές εξόδους βόλτες με το αμάξι στην Ελλάδα. Κάθε φορά που βλέπω κάποιο όνειρο ξυπνάω μέσα στα άγρια μεσάνυχτα και κοιτάζω το κινητό μήπως και έχω κάποια κλήση η μήνυμα. Δεν ξέρω αν φταίει η ψυχολογική μου κατάσταση που είμαι χάλια κάθε μέρα και υποσυνείδητα κοιτάω τέτοια όνειρα. Σε όλα τα όνειρα είχαν ένα κοινό μόνο αυτό παρατήρησα. Ήμασταν και οι 2 πολύ αγαπημένοι. Από την μεριά μου φυσικά και τη λατρεύω ακόμα άσχετα με το λάθος και την προδοσία που με έκανε. Πάντως εκεί που δεν πίστευα στα όνειρά τα πιστεύω πλέον. 2 εβδομάδες πριν χωρίσουμε είχα δει αγριο σκυλί να με ορμάει στο χωριό. Ήταν νύχτα και ξαφνικά το είδα μπροστά μου. Με άρπαξε από το χέρι είδα τα άγρια αυτά δόντια να καρφώνονται στο χέρι μου. Άρχισα να φωνάζω και ξύπνησα φυσικά με φωνή. Αμέσως άνοιξα το κινητό και το διάβασα. Έλεγε για χωρισμό. Δεν το πίστευα Αλλά 2 εβδομάδες μετά έφυγε από το σπίτι μου. Με πονάει πολύ διότι επένδυσα σε αυτήν την γυναίκα. Έκανα τα πάντα για αυτήν και όλους τους δικούς της. Και με προδοσε βάζοντας έναν φίλο μας φυσικά στην ηλικία του πατέρα της πάνω από μένα. Άρχισε να με συγκρίνει με αυτόν και ότι όλα αυτός τα έλεγε σωστά. Το χειρότερο μας ήταν ότι μετακομίσαμε Γερμανία και εδώ τον γνωρίσαμε το εν λόγο κύριο με οικογένεια. Δε λέω στην αρχή μας βοήθησε αρκετά αντί να μας στηρίξουν Έλληνες μας στήριξε Τούρκος. Ο σκοπός του φυσικά ήταν να ρίξει την γυναίκα μου. Δεν το έκανε απότομα αυτό γιατί θα τον διωχναμε και οι 2 αλλά κοιτάει να πάρει την εμπιστοσύνη της γυναίκας μου και τα κατάφερε. Την έστρεψε εναντίον μου και τελικά χωρίσαμε. Τώρα έφυγε Ελλάδα και εγώ έμεινα εδώ μόνος. 7 χρόνια ήμασταν μαζί και κάναμε τα πάντα μαζί. Σε 5 μήνες δεν γίνεται να αλλάξει ο άνθρωπος χαρακτήρα Ούτε συμπεριφορά. Αυτό ξέρω εγώ. Ζούσε για μένα και δεν πήγαινε χωρίς εμένα πουθενά. Ξαφνικά ήθελε να πηγαίνει μαζί του και άρχισαν οι φασαρίες. Πέρασα πολλά άλλα όλα μου τα όνειρα που βλέπω με την πρώην σύντροφο μου σύζυγο μου είναι όλα με αγάπη ότι είμαστε μαζί και στα δύσκολα και στα εύκολα και δεν μαλωναμε ποτέ στα όνειρά. Και φαίνονται όλα τόσο ζωντανά που ξυπνάω και την ψάχνω. Μου λείπει πολύ. Δεν ξέρω αν οφείλετε αυτός ο λόγος που βλέπω κάθε μέρα την γυναίκα που αγάπησα τόσο πολύ και έκανα τα πάντα για αυτήν.

  4. πολύ έντονο και παράξενο όνειρο, είδα τον πρώην μου που με αγαπούσε πολύ και τον αγαπούσα πολύ να μου χαμογελάει και να τρέχω κλαίγοντας να τον αποφύγω, όμως γύρισα να φύγω από άλλον δρόμο και με έπιασε από τα χέρια, να με κοιτάει μες τα μάτια και να μου λέει “γιατί με αποφεύγεις; θέλω να σου μιλήσω, σ’ αγαπάω ακόμα, πάντα θα σ’ αγαπάω, όσος καιρός και αν περάσει… γιατί κλαις αγάπη μου;” να με αγκαλιάζει με δύναμη και να μου λέει “μην κλαις ζωή μου εγώ είμαι εδώ”… ωστόσο έκλαιγα την ώρα που κοιμόμουν και έβλεπα αυτό το όνειρο…

  5. Ειδα την πρωην μου και καθ ολη τη διαρκεια του ονειρου ηταν με την αδελφη της.Ημασταν σε κατι σαν κλαμπ κι ηρθε καποιος με παρουσιαστικο γνωστου ηθοποιου και τις ακουσα να συζητανε οτι εκαναν μαζι του προκαταρκτικα.Μου ειπε να χωρισουμε αλλα ο τυπος αποδειχτηκε απατεωνας σχεδον αμεσως και μετα μου ειπε να τα ξαναβρουμε.Επομενη εικονα η πρωην μου κι η αδελφη της εκαναν μπανιο μαζι οχι με προστυχο τροπο αλλα δεν θυμαμαι αν φορουσαν ρουχα η ηταν μισογυμνες.Μετα ημουν σ ενα ξενοδοχειο με αναποδογυρισμενα επιπλα και προσπαθουσα να φωναξω στην πρωην μου η οποια υποτιθεται ηταν φαντασμα(!)αλλα δεν μορουσα να βγαλω φωνη σαν να ξελαρυγγιαζομουν.Καθε φορα που ελεγα κατι που την τσαντιζε κινουσε η φωτιστικα η διακοσμητικα που κρεμονταν απ το ταβανι απειλητικα προς το μερος μου και θυμαμαι οτι ανεβοκατεβαινα σκαλοπατια μεσα στο δωματιο πανικοβλητος σαν να εψαχνα να την βρω γτ ειχε σταματησει ν αντιδραει εστω και μ αυτον τον τροπο.Μετα ημασταν εξω με την πρωην μου και την αδελφη της σαν να ειχαμε αποβιβαστει σε λιμανι αλλα δεν θυμαμαι θαλασσα η αισθηση μονο και μου ειπαν οτι το “φαντασμα”ηταν κολπο της μητερας τους και πηγαιναμε να την βρουμε.Περασαμε σε μια πλατεια η γεφυρακι χωριου απο ταινια του 50-60 αγκαλιασμενοι κι οι τρεις και καποιος πιο ηλικιωμενος αλλα με οψη απατεωνα-καθαρματος πηγε να τις πειραξει και τον εδιωξα αλλα παρατηρησα οτι ολοι οι ανθρωποι που βλεπαμε ειχαν οψη καθαρματος.Πηγαμε σ ενα παλιο σπιτι μ εσωτερικη σκαλα κι αρχισαν να μας επιτιθενται απο ψηλα διαφοροι κι οπλισμενοι αλλα ειχα κι εγω οπλο κι εριχνα,αστοχουσα και παρολ αυτα ειτε απωθουνταν ειτε εξαφανιζονταν.Υστερα εμφανιστηκε η μητερα τους οπλισμενη με μαχαιρι η σπαθι κι ανταλλασσαμε προσβολες μεταξυ μας εγω κι αυτη ενω καθομασταν κι οι τεσσερις σ ενα τραπεζι και μαλιστα το απολαμβανα να την προσβαλω η να την τσαντιζω.Τελος ημασταν εξω παλι κι η αδελφη της πρωην μου ηταν γεματη χαρα και την σηκωσα αλκαλια στον αερα και καποιος απ τους δυο μας εκανε σχολιο για “μικρη αδελφουλα” δικη μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*