Σεξ, Sex

Το σεξ με κάποιο γνωστό άτομο στο όνειρο, πέρα από μια πιθανή έλξη που μπορεί να υπάρχει στην πραγματικότητα, μπορεί να δηλώνει ότι επιζητείτε ορισμένα χαρακτηριστικά αυτού του ατόμου που αισθανόμαστε ότι τα έχουμε ανάγκη και μας λείπουν.
Επειδή το σεξ προϋποθέτει και ερωτική έλξη, αν ονειρευτείς σεξ με κάποιον άγνωστο μπορεί να παραπέμπει στην αναζήτηση ορισμένων χαρακτηριστικών του ατόμου αυτού, δηλαδή αν το άτομο αυτό έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μπορεί να σημαίνει πως θέλετε να αποκτήσετε κάποια απ΄ αυτά.
Παράδειγμα, αν δείτε ότι κάνετε σεξ με ένα άτομο μεγάλης ηλικίας ή φοράει στολή – αστυνομικός, στρατιωτικός κλπ.- μπορεί να φανερώνει την ανάγκη για καθοδήγηση ή προστασία ή ακόμα και την ανάγκη αυτοκυριαρχίας. Αν έχετε σχέση την περίοδο που είδατε το όνειρο, σημαίνει πως σας λείπει η ασφάλεια και η σιγουριά από την σχέση σας. Αντίστοιχα, το σεξ με ένα γιατρό μπορεί να παραπέμπει στο γεγονός ότι νιώθετε έντονα την ανάγκη για φροντίδα και θεραπεία, ενώ σεξ με διευθυντή τράπεζας μπορεί να σημαίνει πολύ απλά ανάγκη για επίλυση οικονομικών προβλημάτων.
Οι ερωτικές συνευρέσεις γενικά με αγνώστους στα όνειρα δείχνουν περισσότερο την έλξη για κάτι που λείπει στις σχέσεις σας ή στον εαυτό σας.
Το σεξ με κάποια διασημότητα μπορεί να δείχνει την ανάγκη για αναγνώριση και κοινωνική καταξίωση. Έχει μεγάλη σημασία ποιο είναι το ταλέντο ή το στοιχείο που μπορεί να έχετε κοινό με το διάσημο πρόσωπο που ονειρευτήκατε. Αν έχετε κάποιο ταλέντο που έχετε αρχίσει να καλλιεργείτε, το γεγονός ότι κάνετε σεξ με ένα άτομο που είναι διάσημο γι΄ αυτό το ταλέντο ή το χαρακτηριστικό, δείχνει την ανάγκη για επιβεβαίωση από τους γύρω σας.
Μια ακόμη ερμηνεία αν π.χ. ονειρευτείτε σεξ με κάποιο ηθοποιό τότε το όνειρο χρησιμοποιεί το σεξ σαν σύμβολο οικειότητας και τον ηθοποιό σαν σύμβολο κοινωνικής αποδοχής.
Τα ερωτικά όνειρα με συνεργάτες και συναδέλφους συνήθως αναδεικνύουν ότι το σεξ πολλές φορές χρησιμοποιείται σαν σύμβολο εγγύτητας και αλληλοαποδοχής.
Μπορεί να σημαίνουν ότι έχετε μια καλή φιλική και ανθρώπινη σχέση με το συγκεκριμένο άτομο ή ότι το άτομο αυτό διαθέτει κάποια χαρακτηριστικά που σας λείπουν από την σχέση σας, όπως ανάλαφρο χιούμορ, φιλική διάθεση κλπ.
Επειδή δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την προγνωστική και αποκαλυπτική διάσταση των ονείρων ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να σημαίνει ότι αν δείτε ότι κάνετε έρωτα με έναν συνάδελφο στο γραφείο σας, για τον οποίο εσείς δεν έχετε καθόλου ενδιαφέρον, μπορεί η διαίσθησή σας να σας δείχνει κάτι που σας διαφεύγει και δεν το έχετε προσέξει : ότι δηλαδή το συγκεκριμένο άτομο μπορεί να έχει κάποιο ερωτικό ενδιαφέρον για σας το οποίο δεν το έχει εκδηλώσει ακόμα.

92 comments on “Σεξ, Sex

 1. Είχα δει σήμερα στον ύπνο μου ότι έκανα σεξ με έναν γνωστό μου. Έδειξε ότι ήταν χάλια το σεξ και την είχε μικρή… Και εγώ την επόμενη μέρα όταν τον είδα εντελώς τυχαία στο δρόμο, έκανα ότι δεν υπήρχε καν.
  Τι να σημαίνει δηλαδή αυτό που είδα;;
  Να σημειώσω πως στη πραγματικότητα με αυτόν τον τύπο λίγο παλιότερα υπήρχε ένα ειδύλλιο μεταξύ μας , μια ερωτική έλξη που δεν είχε καταλήξει κάπου και ούτε έχουμε αγγίξει ο ένας τον άλλον ποτέ. Είναι 7 χρόνια μεγαλύτερος μου και ίσως ο μόνος που με τον οποίο η έλξη μου για αυτόν ήταν πολύ δυνατή… Πρόσφατα είχε στείλει μήνυμα λέγοντας μου ότι θέλει να με δει και εγώ του αρνήθηκα. Είδα τους δικούς μου λόγους.
  Το θέμα, πέρα από αυτό, είναι τι σήμαινε το όνειρο που σας ανέφερα πιο πάνω;

 2. Είδα σήμερα στον ύπνο μου ότι έκανα σεξ με έναν γνωστό μου αλλά το σεξ ήταν χάλια διότι εκείνος την είχε μικρή…
  Και την επόμενη μέρα δεν ήθελα να τον ξαναδώ.
  Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;;
  Να σημειώσω ότι στην πραγματικότητα υπάρχει αυτός ο άνθρωπος και υπήρχε κάποια ερωτική έλξη μεταξύ μας λίγο παλιότερα ενώ πρόσφατα μου είπε ότι θα ήθελε να με δει αλλά εγώ είχα αρνηθεί. Είχα σοβαρούς λόγους που αρνήθηκα. Το όνειρο όμως που είδα με παραξένεψε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *