Πληροφορίες για τα Όνειρα

Ένα όνειρο είναι μια διαδοχή από εικόνες, ήχους ή συναισθήματα που παράγει ο εγκέφαλός μας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Το περιεχόμενο και ο σκοπός των ονείρων δεν είναι πλήρως κατανοητοί, αν και έχει αναπτυχθεί ο σχετικός προβληματισμός και το ενδιαφέρον σε όλη την καταγεγραμμένη ιστορία. Η επιστημονική μελέτη των ονείρων είναι γνωστή ως Ονειρολογία. Η τεχνολογία για τη μελέτη των ονείρων έχει αναπτυχθεί εδώ και μερικές δεκαετίες.


Η πολιτιστική σημασία του ονείρου

Το όνειρο του Ιακώβ με τη σκάλα των αγγέλων
Το όνειρο του Ιακώβ με τη σκάλα των αγγέλων

Σε όλη την ιστορία, οι άνθρωποι αναζήτησαν νόημα στα όνειρα ή και προβλέψεις του μέλλοντος μέσω των ονείρων. Τα όνειρα έχουν περιγραφεί ιατρικά ως απάντηση σε νευρωνικές διεργασίες κατά τη διάρκεια του ύπνου, ψυχολογικά ως αντανακλάσεις του υποσυνείδητου, πνευματικά σαν μηνύματα από τους θεούς, τους νεκρούς, προβλέψεις για το μέλλον ή από την ψυχή μας, ενώ για το συμβολισμό είναι η γλώσσα της ψυχής. Πολλοί πολιτισμοί ανέπτυξαν την ερμηνεία των ονείρων, με την πρόθεση να καλλιεργούν τα όνειρα που ήταν προφητικά ή περιείχαν μηνύματα από το θείο.


Ο Ιουδαϊσμός έχει μια παραδοσιακή τελετή που ονομάζεται “Hatavat Halom”, που στην κυριολεξία σημαίνει να αποδώσουμε μια καλή ερμηνεία στο όνειρο. Μέσω αυτής της ιεροτελεστίας τα ενοχλητικά όνειρα μπορούν να μετατραπούν και να δώσουν μία θετική ερμηνεία από έναν ραβίνο ή μια ομάδα ραβίνων.

37 comments on “Πληροφορίες για τα Όνειρα

  1. Eιδα να κουβαλαω στην πλατη μου εναν αγαπημενο μου θειο που εχει πεθανει εδω και χρονια. Μπορειτε να προσδιορισετε την ερμηνεια του;

  2. εχασα το σκιλο μου στη γειτονια μου δεν τον βρηκα το γυρευα μετα απο 2 μερες ειδα ενα ονειρο αριστερα και δεξια ειχε 2 μεγαλα μαυρα ντοπερμα σε γιαφορα 2 μετρα το ενα απο το αλλο και πισο ητανε το σκιλακι μου το μικρο καφε μαλιαρουι εγω επιασα ενα σκουποξιλο και το εκανα αριστερα και δεξια για να φυγουν και πηγα και επιασα το σκιλακι μου και το ειδα αλλα μετα απο 23 δευρτερολεπτα που το κρατουσα πανω μου πεταχτικε και μου εφηγε δηλαδι με ειδε και εφηγε και περασαν 5 μηνες και μου ειπαν σημερα οτι πατιθηκε απο ενα αυτοκινιτο ορα 10.00 τιν νιχτα πριν απο 5 μηνες και εγω το ονειρο που ειδα ηταν 10.20 τιν νιχτα πρην 5 μηνες ειδα το ονειρο και τιν δευτερι μερα παλι ειδα παρομιο ονειρο οτι πηγα να τον αγκαλιασω περασε απο κοντα μου δεν με αφισε να το πιασω και εφιγε μετα δεν ξαναιδα ονειρο το σκιλο μου ποτε ….βοηθατε με μια επεχιγισι του ονειρου αυτου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*